Psh exercitii. Încărcat de


Sunteți pe pagina 1din 3 Căutați în document Are la bază tendinita, bursita sau tenosinovita, putând prezenta, clinic, un stadiu acut care evoluează spre subacut, urmat de un stadiu terminal, apoi de vindecare. Stadiul acut necesită imobilizarea în poziţie de repaus cu braţul la 35—45° în abducţie, cu o pernă mică sub axilă şi susţinut de o eşarfă.

Se pot încerca contracţii izemetrice în membrul superior afectat, cu rezistenţă opusă de mâinile asistentului, care face priză distală pe antebraţ sau chiar pe mână.

PSH Exercitii

Menţinând membrul superior nemişcat prin această priză distală, se cere contracţia izometrică a diverşilor muşchi ai umărului. De psh exercitii se, lucrează din decubit dorsal, mişcările contrate fiind de ante- şi retropulsie, ca şi de ridicare a umărului.

Stadiul subacut permite începerea mobilizării scapulohumerale, dar prin mişcări pasive, apoi pasivo-active şi active asistate. Nu se vor neglija exerciţiile pentru umărul propriu-zis, pentru facilitarea mişcărilor în articulaţiile scapulotoracică şi acromioclaviculară. Primele mişcări pasive pentru scapulohumerală sunt cele de tracţiune cu decoaptare.

Periartrita Scapulo Humerala (PSH): Cauze si Simptome

Mişcările active vor debuta prin realizarea schemei Kabat D1F, pentru a pregăti de fapt activitatea pe schema D2F. De mare valoare în acest stadiu sunt psh exercitii de relaxare a membrelor superioare şi spatelui, în general, şi a umărului afectat, în special, executate după metoda Jacobson. Stadiul terminal are ca obiective: refacerea forţei musculare, a stabilităţii şi mişcării controlate a umărului.

lupus cutaneo subacuto

Sunt permise toate mişcările, accentul punându-se pe cele active cu rezistenţă pentru creşterea forţei musculare. Este permis şi exerciţiul izometric, dar acesta aduce prea puţin beneficiu kinetic pentru umărul dureros simplu.

cum să tratăm exacerbarea artritei și artrozei

Exerciţiile pentru refacerea stabilităţii şi controlului mişcării sunt foarte importante. Hidrokinetoterapia şi înotul terapeutic sunt metode larg utilizate în acest stadiu.

ficus în tratamentul articular

De obicei are ca substrat o tendinită calcifiantă în puseu inflamator sau o migrare de elemente calcifiate în bursa subacromiodeltoidiană. Nu există în acest caz decât o singură atitudine kinetologică: imobilizarea absolută a braţului în abducţie de 70° şi uşoară flexie. Este asocierea dintre un umăr dureros de origine tendinoasă, tendosinovitică sau bursitică şi o limitare a mişcării prin contractură musculară antalgică în rotatori, inflamația genunchiului din cauza frigului sau abductorii umărului.

PSH - exercitii

Kinetoterapia în general, se va începe cu programul indicat in cazul umărului dureros simplu, faza subacută. Abordarea deficitului de mobilitate se va face separat pentru structurile necontractile şi pentru cele contractile.

artroza tratamentului de fizioterapie a articulațiilor gleznei

Într-o etapă ulterioară se va trece la exerciţiile de creştere a forţei musculare pe grupele de muşchi care se dovedesc deficitare. Hidrokinetoterapia este larg indicată în umărul mixt şi psh exercitii fi aplicată chiar în fazele iniţiale dureroase. Apa caldă are un bun efect calmant, antalgic, permiţând desfăşurarea mobilizărilor umărului.

unguent în tratamentul reumatismului articulațiilor

Blocarea aceasta are ca substrat capsulita retractilă şi se caracterizează, în primul rând, prin limitarea marcată a mobilităţii umărului. Kinetoterapia umărului blocat începe de fapt prin kinetoprofilaxia lui : -posturarea corectă a umărului inflamat în abducţie-rotaţie externă-flexie de braţ ; -mobilizarea precoce şi regulată a membrului superior la cei predispuşi să facă o periartrită.

Umărul pseudoparalitic Are la bază perforarea, ruptura de diverse grade a manşonului rotatorului, apărută de obicei pe un fond degenerativ tendinozedar putând fi semnalată şi la tineri, după un traumatism.

ce medicamente pentru durerea în articulația genunchiului

În funcţie de gradul de ruptură psh exercitii, ca şi de prezenţa durerii, există două tipuri de recuperare funcţională : În primele 10—15 zile se vor face următoarele exerciţii, care nu trebuie să fie însă solicitante : -exerciţii pentru mobilizarea întregului umăr -exerciţii dinamice pe coloana cervicală pentru mobilizare şi izometrice pentru tonifiere musculară, se va insista pe alungirea în axa psh exercitii, cu coborârea umerilor -toate exerciţiile pentru cot şi mână ; -exerciţii de relaxare a membrului superior respectiv, cefei, umărului Jacobson -exerciţii pasive de mobilizare a braţului ; -exerciţii izometrice pentru deltoid.

În următoarele două săptâmâni se creşte uşor solicitarea. Recuperarea pe atelă în poziţie înaltă a braţului se utilizează în cazuri mai severe, cu rupturi mari, care determină dureri şi impotenţă funcţională marcată.

Prezinta 5 forme clinico-anatomo-functionale Tratamentul kinetic urmareste ameliorarea durerii, reducerea inflamatiei si a tendintei la fibroza si recuperarea mobilitatii articulare. Umarul dureros simplu cu stadiul acut, subacut si terminal. In stadiul acut nu se executa miscari cu membrul superior afectat, dar se pot incerca contractii izometrice cu rezistenta, recomandandu-se tehnica hold-relax.

În primele zile nu se solicită scapulohumerala, indicându-se : -exerciţii ale cotului şi mâinii de pe atelă -exerciţii pentru coloana cervicală -exerciţii de mobilizare activă a întregului umăr cu braţul pe atelă -exerciţii statice izometrice ale umărului -exerciţii respiratorii În următoarele 4 săptămîni începe o perioadă de întreţinere funcţională a umărului, fără să se solicite zona lezionată : -exerciţii de mobilizare pasivă de la nivelul atelei spre zenit -exerciţii fără atelă, dar cu braţul menţinut la nivelul respectiv de către kinetoterapeut, care psh exercitii realiza mişcări pasive de la acest nivel spre zenit şi spre poziţia joasă, cu braţul pe lângă corp -poate fi utilizată terapia ocupaţională.

Documente similare cu recuperarea umarului.

In general, tendinita este una dintre cele doua tipuri: Acuta. Aruncarea excesiva a unei mingi sau alte activitati care necesita ridicarea bratului deasupra capului, in timpul muncii sau sportului, pot duce la tendinita acuta. Bolile degenerative, cum ar fi artrita sau uzura repetitiva datorata varstei, pot duce la tendinita cronica. Leziuni provocate de suprasolicitare fizica a articulatiilor umarului Tendinita mansetei rotatorului si rupturile sunt tulburari frecvente ale unor muschi care controleaza miscarea bratului si a umarului. Tendinita mansetei rotatorului si rupturile sunt cunoscute in mod colectiv ca sindromul de impingement.