Artrita lisfranc


  1. Marius Uscatu - medic specialist ortopedie, traumatologie Page 15 Medlife Ce este piciorul reumatoid?
  2. Intrebari pentru dr.
  3. Totul despre poliartrita reumatoida - cauze, simptome si tratament | CENTROKINETIC

Leziunea la nivelul leziunii: fractura sau dislocarea piciorului by Jonathan Cluett, medic, un medic certificat de bord Share on Facebook Share on Twitter Totul despre fractura Lisfranc O leziune de tip Lisfranc este Artrita lisfranc leziune a ligamentelor care leagă oasele midfoot-ului și ale piciorului. O dislocare apare atunci când există o separare a alinierii normale a articulației între partea anterioară și cea centrală.

Când există și o fractură, osul rupt apare de obicei în oasele mediane. Piciorul este împărțit în trei părți principale.

Lisfranc Injury Repair With InternalBrace™ Ligament Augmentation stadiile artrozei genunchiului

Zona anterioară a picioarelor constând din degetele de la picioare; midfootul format din oasele mici numite navicular, cuneiform și cuboid; și picioarele posterioare constând din talus glezna inferioară și calcaneus călcâi.

Amestecul Lisfranc se află la intersecția oaselor din partea din față și Artrita lisfranc mijlocul piciorului.

Artrita lisfranc

Cauzele leziunii Lisfanc Leziunea Lisfranc este numită pentru chirurgul francez Jacques Lisfranc în armata lui Napoleon. Leziunile originale descrise de Lisfranc au apărut de obicei atunci când un soldat a căzut de pe calul său, dar piciorul nu sa eliberat din etrier, așa că povestea merge.

Astăzi, cele mai multe răni la mijlocul piciorului apar datorită unui pas incomod pe suprafețe inegale, răniri sportive sau coliziuni cu autovehicule.

Totul despre poliartrita reumatoida - cauze, simptome si tratament

Lisfranc Diagnosticul Accidentului Este important să aveți o suspiciune Artrita lisfranc pentru rănirea cu Lisfranc ori de câte ori există durere și umflături la mijlocul piciorului. Artrita lisfranc leziuni pot fi dificil de diagnosticat și, fără un tratament adecvat, sunt adesea rezultate slabe. Orice pacient cu simptome de leziune cu Lisfranc trebuie evaluat de către un medic. Pentru a clarifica mai bine vătămarea, uneori este necesar să aplicați o forță piciorului pentru a accentua alinierea anormală.

Artrita lisfranc

Este, de asemenea, obișnuit să se efectueze o vizualizare cu raze X a piciorului normal și a piciorului anormal pentru a defini mai bine leziunea. Dacă există o problemă de vătămare, pot fi recomandate teste suplimentare, inclusiv scanarea CT sau RMN.

Din nefericire, multe din aceste leziuni nu sunt observate fără obținerea testului adecvat.

Artrita lisfranc

Multe leziuni cauzate de Lisfranc sunt misdiagnoste ca o entorsă a piciorului. Tratamentul leziunilor de tip Lisfranc Cel mai adesea, tratamentul unei leziuni cu Lisfranc este chirurgical, deși unele leziuni minore pot fi tratate non-chirurgical.

Dacă există o separare minimă a oaselor, o aplicație rigidă de mers pe jos aplicată timp de aproximativ opt săptămâni este o alternativă adecvată.

Artrita lisfranc

Cu toate acestea, tratamentul cel mai frecvent este de a asigura oasele fracturate și dislocate fie cu fixare internă șuruburifie cu fixare externă pini. Chirurgia are scopul de a restabili alinierea normală a articulațiilor și apoi de a fixa oasele în această poziție corectă.

Fresh articles

Fixarea cea mai puternică este, de obicei, cu șuruburi metalice multiple, plasate prin diferite oase pentru a fixa midfootul la nivelul piciorului în alinierea corespunzătoare.

Recuperarea normală implică săptămâni fără greutate pe picior.

Artrita lisfranc

Piciorul este, de obicei, protejat într-o cizmă de mers pe jos timp de câteva săptămâni, iar șuruburile sunt în mod obișnuit îndepărtate după luni.

Recuperarea completă durează de obicei luni, iar leziunile mai severe pot duce la probleme permanente ale piciorului.

Picior reumatoid

Cea mai obișnuită complicație a leziunii de la Lisfranc este artrita piciorului. Artrita post-traumatică imită artrita de uzură și lacrimă, dar cursul acesteia este accelerat din cauza unei leziuni a cartilajului articular.

  • Informatii generale despre artrita psoriazica Artrita psoriazica este o forma de artrita care afecteaza unele persoane care sufera de psoriazis - o afectiune care prezinta pete rosii de piele, cu tenta argintie sau albicioasa.
  • Intrebari pentru dr.
  • Sisteme de glucozamină condroitină pov
  • Se produce también en las artritis inflamatorias, como la artritis reumatoide.
  • Artrita psoriazica - cauze, simptome si tratament - Centrokinetic
  • Artrita Lisfranc
  • Artrita lisfranc - fdrr.ro

Artrita poate duce la dureri cronice în articulațiile lezate. Dacă există durere cronică ca rezultat al artritei post-traumatice, poate fi necesară o procedură chirurgicală numită fuziune.

Artrita Lisfranc

O altă complicație posibilă a unei leziuni cu Lisfranc se numește sindromul compartamentului. Sindromul compartimentului apare atunci când o leziune provoacă umflături severe într-o parte a corpului.

Dacă presiunea din umflare este crescută suficient într-o zonă restrânsă, aportul de sânge în zona respectivă poate deveni limitat și poate duce la complicații grave. Watson TS, și colab. Related Content.